Nimish Swadia House

Located in Antica Greenwoods scheme at the newly developing Sevasi road in Vadodara, this project demanded a reasonable amount of architectural changes to the house plans provided by the scheme along with its complete interiors makeover. With the design sensibilities shifting from modernist aesthetics (which seemed devoid of ornamentation) to post modern aesthetics, this house makes an effort to articulate and ornament elements of the house. However it has turned to be an interesting fusion of the two styles. Apart from all, This house exemplifies the difference in requirements of the client and what they are provided with in such a trade where all houses are uniformly designed in a gated community living. This is also a topic of great debate in the architectural profession today.

architectural changes

informal seating foyer
foyer and view of the informal seating and dining from garden
living room
formal living room
staircse
staircase
grills
staircase and window grills
kitchen dining
dining and kitchen
daughter bedroom
daughter’s bed room
son bedroom
Son’s bed room
upper floor living
first floor seating
entertainment room
entertainment room
master bed room
master bed room
garden
garden and exterior views

 

Clients : Mr. Nimish Swadia and Mrs. Charvi Swadia